Röd curry med bambuskott
Ingredienser
300g kycklingfilé
1 bruk bambuskott
1 bruk kokosmjölk
2 tsk röd curry pasta
1 ½ tsk fisksås
1 tsk socker
1/4 kopp sötta basilika blad (Thai basilika)
5 kaffir lime blad
1 färsk röd chili
Ingredienser
1. Hacka kyckling
2. Häll upp 3 koppar vatten i en gryta och koka upp, tillsätt bambuskott när den har kokat upp och låt koka i 15 min, skölj sedan och sätt åt sidan
3. Dela kaffirbladen i två samt kärna ur och hack chilin
4. Häll upp halva koksmjölken (bara den krämiga toppen) och koka upp, tillsätt sedan röd curry.Rör om konstant, när kokosolja kommer upp till ytan
5. När olja kommer upp till ytan tillsätt kycklingen och låt koka tills färdig, under tiden tillsätt cirka 2 msk koksmjölk 3 gånger
6. Tillsätt sedan bambuskotten och resten av kokosmjölken. Smaksätt med såserna och sockret och koka upp. Tillsätt sedan bladen och chilin och rör om, servera sedan!
Kommentarer
Trackback